Sunday, May 17, 2009

Olisiko syytä määritellä ennakkoluulottomasti mitä tarkoittaa viharikos ennenkuin aletaan hölmöilemään kunnolla ritva viljasen mädän logiikan mukaan?

Oliko kansakuntamme synnyn varmistanut jääkäriliike viharikollisuutta?

Olisiko syytä määritellä ennakkoluulottomasti mitä tarkoittaa viharikos ennenkuin aletaan hölmöilemään kunnolla tarja halosen suojatti ritva viljasen itäisen stalinistisen KGB-mädän logiikan mukaan?

-----------
Lainattu / siteerattu artikkeli:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/05/suomi_ryhtyy_tilastoimaan_viharikollisuutta_741863.html?origin=rss

Suomi ryhtyy tilastoimaan viharikollisuutta

julkaistu tänään klo 12:00, päivitetty tänään klo 12:03

Kuva: Juha-Pekka Inkinen / YLE

Sisäministeriö aloittaa tänä vuonna viharikollisuuden tilastoinnin. Jatkossa tiedot viharikollisuudesta on tarkoitus kerätä vuosittain.

Rasistiset viharikokset poimitaan poliisin tiedostoista ensimmäiseksi. Muita viharikoksia, esimerkiksi seksuaalivähemmistöihin ja vammaisiin kohdistuneita, ryhdytään seulomaan esiin, kunhan tunnusmerkit on saatu määriteltyä. Tilastointi perustuu rikosilmoitukseen kirjattuihin tietoihin.

Suomessa on seurattu rasistisia rikoksia jo kymmenisen vuotta. Nyt käynnistyneen hankkeen tarkoituksena on ulottaa seuranta myös muihin viharikoksiin sekä kehittää tilastointia.

Suomen laki ei tunnista viharikollisuutta

Viharikokset ovat yleistyneet huomattavasti netin myötä ja verkkoon on syntynyt samanmielisten viharyhmiä, arvioi sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljakainen.

- Viharikoksiin liitetty kansallinen lainsäädäntö kertoo yhteiskunnan arvoista. Onkin aika miettiä, olisiko myös Suomen lainsäädännössä tunnistettava viharikollisuus omana lajinaan, Viljakainen pohtii.

Rasistinen motiivi on ollut rangaistuksen koventamisperuste vuodesta 2004, mutta lakia sovelletaan hyvin harvoin. Muiden viharikosten osalta systemaattista seurantaa ei ole ollut lainkaan, joten ilmiön laajuus on yhä arvoitus.

- Viharikoksia yhdistää se, että ne kohdistuvat yksilön kautta koko hänen edustamaansa ryhmään ja siksi seurauksetkin ovat laajemmat, Viljakainen sanoo.

Tänään sunnuntaina vietetään kansainvälistä homofobian vastaista päivää.

YLE Uutiset

Kommentit

Santtu, tänään klo 13:02

Jussi hyvä (kommenttisi klo 12:30)

Ehkäpä emme sittenkään liiku vaarallisilla vesillä. Sinun kertakaikkiaan vain nyt täytyy olla kavaltamatta rahaa keneltäkään, tuli uusi laki tai ei.

Huoh.., tänään klo 13:02

Taitaa pahimmillaan edesauttaa "sallivampaa" rikollisuutta. Viranomaisten täytyy olla kieli keskellä suuta, ettei vain mitään sana tutkinnassa saa aikaan rasismista väitettä. Esim. joku potkaisee auton kylkeen kotimatkallaan harmissaan ravintolan tarjoilun loppumisesta
Tilastointiperuste onkin mielenkiintoinen, auton omistajan ihonväri, etninen tausta, tekopaikka, joku muu ? Vai tilastoidaanko vastaavat asiat tekijästä ? Entä sitten jatkotoimet ?
Nyt on tilastoitu jo edellisen laman seurauksina erilaisia tekijöitä yhteiskunnassa pahoinvointina. Mitä tehdään tilastolla, mikäli niistä ei seuraa konkreettista hyvää ? Pahimmillaan viha lisääntyy ?
Rahaa palaa "projektiin"....

kysyn vaan, tänään klo 12:52

Jos musta mies hakkaa valkoisen, onko se viharikos ja rasismia? Entä raiskaus jos uhri on eri etnistä alkuperää kuin tekijä?

Hande, tänään klo 12:45

Ehdotomasti lainsäädännön on tunnistettava viharikollisuus. Kohta ollaan oikeasti pulassa tämän asian kanssa, jollei siihen puututa. Eiköhän tuomion viharikoksesta saa vain henkilö, joka tutkimusten mukaan on sellaiseen syyllistynyt. Käsittääkseni on turha vastustaa ideaa sillä perusteella, että sitä käytettäisiin jonkinlaisena "lisärangaistuksena". Eiköhän tuohonkin rikokseen syylliseksi toteamiseen näyttöä tarvita.

tulevaisuus näyttää joltain muulta kuin hyvältä, tänään klo 12:43

Karmaiseva ja pelottava esitys:
onko jatkossa pienikin kritiikki homoja vastaan kiihotusta kansanryhmää vastaan, tuleeko esim. oikeudessa korvauksennostoperusteeksi se, että ilmoittaa olevansa homo ja että on syrjitty tai vaikkapa tappelu kadulla, niin lausunto ja rahaa virtaa.

Jos tuollainen laki tehdään, tulee todella helppo rahastuskeino Setalaisille kuten tapaus Johanna Korhonen osoittaa.
Aiemmissa viestiketjuissa on kyllä osuttu kohdalleen siinä, että homoille halutaan saada erityinen syrjintäsuoja jossa pienikin kritiikki on rasismia, syrjintää tms.

Tätä on jälki kun poliittisessa vallassa on vasemmistovihreitä. Demaritaustainen Viljanen on oikea kommunisti ja viherpiipittäjä

------------

blogin alkuun:

http://viharikos.blogspot.com/

--------------------------